Sunt anumite lucruri fundamentale pe care e important să le ştii despre cariera si drumul tau:

 1. Pregătirea teoretică este absolut necesară. Un specialist are nevoie să fie la curent cu toate schimbările din domeniul său de interes.
 2. O pregătire teoretică solidă nu este suficientă pentru a face performanţă. Este nevoie în plus de dezvoltarea abilităţilor personale: comunicare, negociere, mediere, etc.
 3. Dezvoltarea unei cariere de succes începe ACUM!
 4. Disciplina. Pentru a face performanţă, în orice domeniu este nevoie de disciplină.
 5. Managementul timpului! A învăţa să îţi gestionezi timpul reprezintă cea mai importantă investiţie în dezvoltarea carierei tale care îţi va aduce rezultate spectaculoase cu impact asupra tuturor zonelor din viaţa ta!
 6. Obiective. O carieră de succes are nevoie de stabilirea de obiective, de un plan de acţiune şi de îndeplinirea lui.
 7. Eşecurile. Modul în care reacţionăm în faţa eşecurilor determină măsura succesului pe care îl vom avea.
 8. Inevitabilul. Pe drumul carierei tale vei întâlni situaţii, lucruri şi oameni a căror schimbare nu stă în puterea ta. Rapiditatea cu care înţelegi asta şi te adaptezi va determina cât de repede vei atinge succesul. „Maeștrii jujitsu îşi învaţă studenţii să se îndoaie ca „salcia, nu să reziste ca stejarul”.
 9. Reflectorul. Alege să pui reflectorul pe ce îţi doreşti să se realizeaze. Nu pe fricile tale. Alege să luminezi dorinţele tale. „Viaţa noastră este determinată de gândurile noastre”. (Marc Aureliu)
 10. Planul de autoperfecţionare şi progres. Ca să reuseşti ai nevoie de un plan care să te ajute să ajungi unde doreşti.
 11. Vârsta este un avantaj! „Sunt prea tânăr, nu am experienţă” este o scuză pentru a nu face nimic. Treci la acţiune. Vârsta ta e un avantaj!
 12. Frica paralizează. Singurul mod de a depaşi frica este să treci la acţiune, să faci acel lucru de care îţi este frică.
 13. Şi tu eşti important. Oricât de importanţi ţi se par oamenii pe care îi întâlneşti, reţine că şi tu eşti important. Şi într-o zi poate vei fi coleg cu acea persoană.
 14. Reţeaua de relaţii. Toţi oamenii pe care îi întâlneşti îţi pot fi sprijin în cariera ta. Găseşte o cale să îţi cultivi relaţiile cu cei din jur: colegi, profesori, etc.
 15. Pasiune! „Fii obsedat(ă)” (în sensul bun) de cariera pe care doreşti să o ai. Pune pasiune în tot ceea ce faci legat de cariera ta: citeşte, documentează-te, fii la curent cu toate noutăţile, citeşte toate legile adoptate de Parlament, mergi la conferinţe şi seminarii, devino „obsedat” de domeniul dreptului care te pasionează.

Sursa fiipregatitpentrucarierata.ro

Şi încă ceva ce vrem să punctăm şi noi – Fii tu insuţi!

Fie ca autenticul să nu lipsească din ceea ce faci. Fii tu, cu ceea ce eşti, cu ceea ce e important pentru tine (valori), cu darurile tale (abilităţi, talente) şi cu stilul tău persoanal.

Print Friendly, PDF & Email

Comments

comments

0 comments