Chestionar: Cat de bune sunt abilitatile tale de management de proiect?

Cum să coordonezi proiecte de succes

Cat de bune sunt abilitatile tale de management de proiect?

Cat de bune sunt abilitatile tale de management de proiect?

Indiferent dacă ești managerul unui proiect sau te ocupi de o parte importantă a unuia, monitorizarea și implementarea eficientă a activităților sunt esențiale.

Succesul unui proiect ține de tine! Cu cât proiectul este mai complex sau mai mare, cu atât trebuie să fii mai atent(ă). Pașii unui proiect sunt similari, fiind aplicabili în marea majoritate a domeniilor. De aceea, în calitate de coordonator de proiect este important să analizezi situația în care te afli, să identifici punctele forte și ceea ce trebuie să îmbunătățești pe viitor.

Chestionarul ”Cât de bune sunt abilitățile tale de management de proiect?” te va ajuta să faci pași în direcția aceasta și să fii cât mai performant(ă) în acest rol.

Pași de aplicare:

Descarcă  chestionarul  ”Cat de bune sunt abilitatile tale de management de proiect”.

Pentru fiecare întrebare, bifează un singur răspuns care te descrie cel mai bine. Fii cât se poate de sincer(ă). Gândește-te la modul în care ești în prezent sau cum te comporți acum, nu cum ți-ai dori sau ar trebui să fii.

După ce ai terminat, calculează punctajul total.

Uite ce spun rezultatele:

20-46
În acest moment pari mai concentrat(ă) pe activitățile de zi cu zi, decât pe imaginea de ansamblu. Dacă îți vei petrece mai mult timp planificând activitățile, vei vedea o îmbunătățire vizibilă a rezultatelor proiectului.
De asemenea, vei avea mai mult timp pentru a realiza activități mai productive, în defavoarea lucrurilor de ultim moment sau surprizelor neașteptate.
Creează-ți un plan de dezvoltare, care sa includă acele abilități pe care vrei să le dezvolți.

47-74
Abilitățile de management de proiect sunt bune, iar atunci când proiectele sunt relativ simple, rezultatele tale sunt de cele mai multe ori peste medie. Cu toate acestea, cu cât sunt mai complexe proiectele pe care le gestionezi, cu atât mai puțin control vei avea asupra lor. Concentrează-te pe aspectele pe care vrei să le îmbunătățești, pentru a nu fi luat/ă prin surprindere.

75-100
Ești un manager de proiect desăvârșit. Foarte puține lucruri îți dau bătăi de cap. Folosește-ți experiența pentru a-i ajuta pe cei din echipă. Fii un model pentru ei! Ajută-i să gestioneze proiectul, să înțeleagă sarcinile și responsabilitățile pe care le au.
Totodată, revizuiește-ți activitatea la final de proiect, pentru a ști ce anume trebuie să faci mai bine data viitoare.

Unul din consilierii în carieră pentrucarieră.ro te poate ajuta să îți identifici abilitățile ce necesită dezvoltate, modalitatea în care poți să implementezi noile tale obiective de dezvoltare și cum să-ți revizuiești periodic performanțele.

Elemente cheie:

Managementul de proiect este un proces complex, ce necesită o paletă variată de abilități. Acestea pot fi puse în practică mai ales dacă ai un rol de management sau lider.
De aceea, în calitate de manager de proiect este important să analizezi situația în care te afli, să-ți identifici punctele forte și aspectele ce trebuie să ți le dezvolți.

Print Friendly, PDF & Email

Comments

comments

Tu ce părere ai despre acest subiect? Te invităm să incluzi comentariile tale mai jos.


Acesta este doar unul dintre zecile de instrumente şi resurse pe care le găseşti pe siteul nostru. Click aici pentru mai multe articole, abonează-te la newsleterul pentrucariera.ro sau apelează la specialiştii noştri - consilieri în carieră certificaţi, cu experientă practică în domeniu - pentru a explora în continuare.


Intră în contul tău pentru a afla si mai multe. Contul de utilizator iti da posibilitatea sa pui intrebari private consultantilor nostri in cariera sau sa planifici o discutie gratuita cu unul dintre ei, pe subiecte legate de cariera si viata profesionala.


0 comments