Chestionar: Cat de bune sunt abilitatile tale de lider?

Cum poți fi un lider de succes

Cat de bune sunt abilitatile tale de lider

Cat de bune sunt abilitatile tale de lider

În opinia ta, ce înseamnă să fii lider bun?

Poate că deja te gândești la șeful tău sau chiar la unul dintre prietenii tăi.

Dacă o persoană are responsabilități de leadership, nu înseamnă neapărat că acest lucru îl/o  face lider în adevăratul sens al cuvântului.

De aceea, este important să începi prin a-ți analiza propria performanță în diferite arii de leadership.

Completând chestionarul de mai jos, poți identifica ceea ce faci deja bine ca lider și totodată ce abilități este nevoie să îți dezvolți.

Pași de aplicare:

Descarcă chestionarul ”Cat de bune sunt abilitatile tale de lider”.

Pentru fiecare întrebare, bifează un singur răspuns care te descrie cel mai bine. Fii cât se poate de sincer(ă). Gândește-te la modul în care ești în prezent sau cum te comporți acum, nu cum ți-ai dori sau ar trebui să fii.

După ce ai terminat, calculează punctajul total.

Uite ce spun rezultatele:

18 – 34
Este nevoie să îți îmbunătățești abilitățile de lider. Cu cât le vei folosi mai des la serviciu, acasă sau în cercul tău social, cu atât mai mult vei fi un exemplu pentru cei din jurul tău! Cu siguranță poți face acest lucru! Nu mai sta pe gânduri!

35 – 52
Ceea ce ai făcut până acum a fost bine, însă cu siguranță poți și mai mult. Ai o bază solidă pentru a fi un lider bun și pe care o poți folosi cu succes pentru a-ți îmbunătăți aceste abilități. Identifică ariile ce trebuie dezvoltate și modalitățile prin care le poți pune în aplicare.

53 – 90
Excelent! Ești pe drumul cel bun pentru a ajunge un lider de succes! Bineînțeles, întotdeauna este loc de mai bine. Ca atare, identifică itemii la care nu ai obținut punctaj maxim, astfel încât să poți realiza un plan prin care îți poți îmbunătăți performanța.

Unul din consilierii în carieră pentrucarieră.ro te poate ajuta în aplicarea acestui chestionar și la interpretarea rezultatelor. Astfel, abilitățile pe care vrei să ți le dezvolți le puteți formula împreună sub forma unor obiective. Consilierul te va sprijini în realizarea unui plan de acțiune și monitorizarea progresului tău. De asemenea, împreună puteți experimenta și alte tehnici de leadership care să vină în întâmpinarea nevoilor tale.

Elemente cheie:

Pentru a avea o carieră de succes, indiferent de postul pe care îl ocupi sau titlul pe care îl ai, dezvoltarea abilităților de leadership este esențială. Liderii adevărați sunt cei care aduc valoare echipelor pe care le coordonează. Ei îi inspiră pe ceilalți, îi motivează și îi ajută să se dezvolte.
Succesul unei organizații stă în primul rând în liderii pe care îi are. Dezvoltă-ți talentul, eficiența și vei observa cât de ușor îți va fi să fii performant/ă.

Print Friendly, PDF & Email

Comments

comments

Tu ce părere ai despre acest subiect? Te invităm să incluzi comentariile tale mai jos.


Acesta este doar unul dintre zecile de instrumente şi resurse pe care le găseşti pe siteul nostru. Click aici pentru mai multe articole, abonează-te la newsleterul pentrucariera.ro sau apelează la specialiştii noştri - consilieri în carieră certificaţi, cu experientă practică în domeniu - pentru a explora în continuare.


Intră în contul tău pentru a afla si mai multe. Contul de utilizator iti da posibilitatea sa pui intrebari private consultantilor nostri in cariera sau sa planifici o discutie gratuita cu unul dintre ei, pe subiecte legate de cariera si viata profesionala.


0 comments