Întrebări şi răspunsuri

 

Ce este consilierea în carieră?

Consilierea reprezintă procesul prin care o persoană specializată numită consilier oferă suport, într-un cadru metodologic bine definit, unei alte persoane (client) care este astfel sprijinit în adoptarea unor decizii privind propria viaţă personală şi profesională. Abordarea este una de tip holistic, fiind atinse aspecte care ţin de stil de viaţă, carieră, dezvoltare personală, cu scopul atingerii unui echilibru personal.”

*Manualul consultantului în carieră” – Szilagyi Ana-Maria Andreea, Institutul European, 2008 

Ce NU este consilierea în carieră?

Consilierea în carieră nu este terapie sau consiliere psihologică. Dacă de-a lungul procesului observăm anumite aspecte care te  împiedică să atingem obiectivele stabilite îţi vom recomanda un specialist care să te sprijine în acel sens.

Cât durează un proces de consiliere în carieră?

De obicei procesul de consiliere în carieră durează între 6 şi 8 sesiuni. Desigur, se poate termina oricând doreşti tu, însă din experienţa noastră şi a specialiştilor cu experienţă în domeniu – şi dacă nu intervine ceva care te împiedică să îţi atingi obiectivele – acesta este perioada de lucru. Sesiunile au loc de obicei săptămânal, asta dacă tu nu ai nevoie să lucrăm mai repede, caz în care putem să planificăm o agendă mai strânsă.

 

Dacă sunt întrebări la care nu găseşti răspunsul aici, te rugăm să lași la comentarii întrebarea ta. Mulţumim!

Print Friendly, PDF & Email

Comments

comments

0 comments