NBCC Romania iniţiază şi susţine acţiuni în scopul promovării, dezvoltării şi profesionalizării instituţiei consilierii în România. NBCC Romania este parte a rețelei europene coordonată de EBCC (European Board for Certified Counselors).

NBCC Romania este un organism cu rol consultativ şi de educaţie/formare care sprijină demersurile de profesionalizare a instituţiei consilierii în România.

Ca toate oficiile naţionale ale NBCC, NBCC Romania colaborează cu instituţii academice, organizaţii profesionale, agenţii guvernamentale şi nonguvernamentale, companii private, cu scopul de a sprijini profesionalizarea activităţilor de consiliere şi întărirea sistemului de asistenţă din acest domeniu în România.

NBCC Romania sprijină demararea unor programe de formare a specialiştilor consilieri şi promovarea serviciilor de consiliere la nivel comunitar, într-un efort de asimilare integratoare a conceptelor şi tehnicilor universale ale consilierii la specificul naţional şi nevoile economice, sociale şi politice ale societăţii româneşti.

NBCC Romania îşi propune să se implice în crearea şi implementarea unui sistem de norme şi standarde etice şi de calitate la nivel naţional pentru buna desfăşurare a activităţilor de consiliere – standarde promovate şi la nivelul unor programe de certificare specifice.

 

Pentru mai multe informaţii despre NBCC România vizitează www.nbcc.ro.

Print Friendly, PDF & Email

Comments

comments

0 comments