Crestem, ne schimbam…

In viata totul este schimbator…

Astfel si site-ul nostru, care nu demult a implinit 3 anisori, se schimba. In primii ani de viata am fost plini de energie, mai ales la inceput… evervescenti cu ce ne doream sa fim “cand vom fi mari”, unde vrem sa ajungem. Apoi am facut pauze, intre timp offline se intampla viata… plina, cu suisuri si coborasuri, fara tipare, fara sabloane, fara checklisturi si ToDouri…

Acum, simt ca viata ne arata cum sa curgem, inspre ce ne indreptam. Defapt nici nu stim unde mergem, insa ce stim este ca vrem sa fie plin de nuantele vietii, de nuantele emotiilor, de trairi, de pasiune, de coborasuri dupa care se arata alte urcusuri…

In ultimii ani am aflat ca viata este total neprofesionista si ca timpul se masoara in termeni genealogici, mai ales cand avem grija de ceea ce numim sufletul nostru.

Am aflat ca dincolo de instrumentele pe care le folosim pentru a explora diferitele dimensiuni ale Fiintei noastre, se alfa o lume intreaga de elemente pe care nu le putem quantifica, incadra, numerota, defini clar, planifica in termeni uzuali, controla.

Vreau sa ducem proiectul pentrucariera.ro la un nou nivel. Intotdeuna am stiut ca in consiliere in cariera, procesul este ghidat de client si de relatie. Acum mai stiu ca dincolo de astea, exista o desfasurare a acestor elemente ce incorporeaza mult mai multe dimensiuni: ale Fiintei umane, ale spatiului fizic, ale timpului.

O curgere in care nimeni nu stie unde ajungem – insa putem stii ce este in interiorul nostru, ce ne ghideaza, ce ne face sa simtim, sa fim clari, sa iubim, sa traim, sa murim.

Vreau sa aducem traire in pentrucariera.ro, o sa schimbam si motto-ul.

“excelent pentru o cariera de succes” suna acum… insipid, inodor, mecanistic.

Da, cand am pornit la drum recunosc ca am luat ca model o platforma la care visam demulta vreme.

“excelent” – in DEX “Care excelează; deosebit, admirabil, minunat, excepțional.” Da, ne dorim sa fim minunati :). Insa asta oricum este asa (suntem minunati, fiecare, ca fiinte umane), insa pe de alta parte, asta ar fi o consecinta a ceea ce facem. Mai mult decat orice suntem umani, firesti, plini de viata, integrativi, cu grija pentru toate dimensiunile fiintei umane. Si asta vreau sa transpara in acest proiect.

“cariera” – viata a devenit intre timp in centrul a ceea ce suntem, facem… si da, cariera este oricum ceva intrinsec vietii inclusiv in procesul de consiliere in cariera. vrem sa aducem mai mult echilibru, in viata, despre viata, pentru viata…

“succes” – nu mai cred in “succes”, in felul in care se desfasorara mediul de business si inclusiv partea “profesionala” in lumea de azi. nu pentru ca vreau sa fiu “Gigi contra” ci pentru ca nu sustine viata, nu sustine echilibrul, nu sustine nutrirea valorilor si calitatilor intinseci umane… dincontra, le submineaza in mod contiuu ajungand sa vedem exact ce este in jurul nostru: o aparenta dezvoltare, evolutie, un mediu in care aparenta, falsitatea, devalorizarea si dezumanizarea devine normalitate si… naste monstri (in interiorul fiintei umane si in exterior).

Ca sa fiu scurta (ati putea usor spune ca incep sa filozofez), o sa ma opresc aici intrebandu-ma daca a ajuns ceva din ce am vrut sa spun la tine, cititorule. Oricum ar fi, am incredere si stiu ce este in interiorul meu, al nostru, stiu apele pe care navigam… si o sa revenim curand cu lurcuri foarte ancorate in realitate, insa pline… in desfasurare… cu oameni si deapre oameni, despre umanitate, viata si inspre un echilibru catre care toata lumea tanjeste insa inspre care multi nu stiu cum sa se indrepte.

Acum la taste, Iulia

Print Friendly, PDF & Email

Comments

comments

Urmatorul articol:
0 comments